aanhanger, dakkoffer
 

Informatie & Tips


Hieronder vindt u informatie over het huren van een dakkoffer en handige tips voor onderweg.


U gaat op vakantie met uw auto en (gehuurde) dakkoffer? Loop dan onze vakantie checklist na en voorkom gevaarlijke situaties op de weg. Wij wensen u een veilige reis!


Reserveren

Het is altijd verstandig een dakkoffer of fietsendrager tijdig te reserveren, dit voorkomt teleurstellingen. Aan het reserveren zijn geen kosten verbonden. Van uw reservering krijgt u binnen 24 uur een bevestiging per mail en WhatsApp. Indien wij niet aan uw wensen kunnen voldoen, dan hoort u dit altijd nog dezelfde dag. 


Huurperiode dakkoffer:

Een dakkoffer kunt u bij ons huren per weekend, per week of een langere periode. 

  • Weekendtarief is van donderdag 18.00 uur tot en met maandag 18.00 uur.
  • Weektarief: 7 dagen vanaf de gewenste ophaal datum.


Annuleringsvoorwaarden

Annuleren van de huurartikelen kan tot 7 dagen voor aanvang van de huurperiode kosteloos, daarna brengen wij kosten in rekening. Deze kosten bedragen 30% van het huurbedrag van de gehele huurperiode. Annuleert u met een zwaarwegende reden en bent u in het bezit van een annuleringsverzekering, dan kunt u de gemaakte kosten daar mogelijk verhalen.


Assortiment

Ons assortiment dakkoffers en fietsendragers bestaat uit nieuwe en jonge kwalitatief hoogwaardige producten van uitsluitend kwaliteitsmerken: voornamelijk Hapro en Thule. 


Montage

Alle dakkkoffers en fietsendragers die u huurt worden door ons gratis en vakkundig in uw bijzijn gemonteerd en na de huurperiode weer gedemonteerd.


Loshalen dakkoffer

Tijdens uw vakantie kunt u de dakkoffer gewoon op de auto laten zitten. Mocht u toch graag de koffer van het dak halen dan is dit uiteraard mogelijk. Zorg ervoor dat de dakkoffer leeg is voor u deze losdraait. Vervolgens is het het makkelijkst om de gesloten dakkoffer met 2 personen van de auto te tillen en voorzichtig weg te leggen. Ga nooit met de koffer schuiven, dat veroorzaakt schade aan de bodem. Bij het terugplaatsen van de dakkoffer zorgt u dat de dakkoffer weer midden op de auto staat en de klemmen goed zijn aangedraaid. Houdt rekening met het openen van uw achterklep. Daarna kunt u de dakkoffer opnieuw beladen.


Schoonmaak

Bij het huren van een dakkoffer wordt standaard de eindschoonmaak in rekening gebracht. Voor een dakkoffer betaald u €5,00 (inclusief 21% BTW) bovenop de totale huursom.

Reinigingsvoorwaarden dakkoffer:

  • Gebruik schoon water en eventueel een autoshampoo om de dakkoffer te reinigen.
  • BELANGRIJK: Gebruik nooit een poetsmiddel, olie of oplosmiddel. Gebruik ook nooit een alcohol, chloor of ammoniak houdend schoonmaakmiddel. Deze beïnvloeden de samenstelling van het kunststof en leiden tot onherstelbare beschadigingen en/ of verkleuringen.


Verzekering en schade

Het is niet mogelijk de gehuurde dakoffers te verzekeren via Vervoerhetzelf verhuur. Afhankelijk van de situatie vallen autoaccessoires onder de dekking van uw autoverzekering of onder die van uw reisverzekering. Controleer dit s.v.p. bij uw verzekeraar.


Schade

Wanneer er schade wordt geconstateerd dan wordt er een schadeformulier opgemaakt. Vervolgens laten wij de schade taxeren. Er zal aan de huurder een aanvullende rekening worden gestuurd met het schadebedrag.

Bent u tegen schade verzekerd middels een reisverzekering? Vergeet het dan niet aan de verzekeraar te melden.

 

Wij hanteren de onderstaande regels voor het bepalen van de schade aan de dakkoffer:

Algemeen


Sleutels kwijt

€ 10,00 per sleutel

Voor alle hieronder genoemde schades wordt €10,00 aan behandelingskosten berekend.

Dakkoffers


oppervlakkige krasschade

10-15% van de nieuwwaarde

diepere krasschade (voelbaar)

20-25% van de nieuwwaarde

gaten door uitbraak popnagel aan deksel

30% van de nieuwwaarde

barsten, kleine scheuren (kleiner dan creditcard)

60% van de nieuwwaarde

total loss; gaten, grote scheuren

80-90% van de nieuwwaarde

Dakdragers en fietsendragers


onderdelen kwijt of defect

vervangingswaarde

total loss

80-90% van de nieuwwaarde


Niets is vervelender dan vast te komen zitten bij tolpoortjes of in parkeergarages. Uw auto met dakkoffer is ruim 60 cm hoger dan u gewend bent. 

BELANGRIJKLet dus goed op uw hoogte bij parkeergarages, strandtoegangen, tolpoortjes en laaghangende takken. Deze veroorzaken meer dan 80% van alle schades.


Prijzen

Onze prijzen zijn inclusief 21% B.T.W.  


Verhuurvoorwaarden

Bekijk hier onze verhuurvoorwaarden.